free html hit counter

Trainingen - Mindset Quest

Deze training is gebaseerd om de vaste denkbeelden (fixed mindsets) van de kinderen bij te sturen.

Door de vaste denkbeelden die de kinderen hebben, zoals ik ben toch dom en niemand vind mij leuk, kunnen ze moeite hebben met het leggen van contacten met andere kinderen. Ze hebben een ander beeld van vriendschappen en denken op hun eigen manier. Daarnaast voelen ze dingen piekfijn aan en kunnen ze dit moeilijk een plaats geven. Dit geldt ook voor mensen waar ze volledig doorheen kunnen prikken en kunnen inschatten.
De informatie die bij hun binnen komt kan zo heftig zijn dat ze hier zelf niet mee om kunnen gaan. Vaak zijn deze processen voor hun nog niet bewust, maar voelen ze zich ziek met vage hoofd- en buikpijnklachten. Dit komt door hoogsensitiviteit. Hierdoor voelen ze hun eigen grenzen niet of moeilijk aan en kunnen ze over de grenzen van anderen heen gaan. Tijdens de training leren de kinderen naar de grenzen van zichzelf en anderen luisteren en hoe ze zich kunnen beschermen tegen te veel invloeden van buitenaf.

Verder kunnen kinderen moeite hebben met het verwerken van de talige wereld door hun eigen beeldvorming. Ze zien hun eigen beeld bij een woord, verhaal en kunnen dit moeilijk vertalen in de geschreven of verbale taal waar ze dagelijks mee in aanraking komen. Dit heeft vaak onzekerheid, frustraties of boosheid en vermijding tot gevolg. Ze voelen zich niet begrepen. De kinderen leren hiervoor de juiste handvatten te gebruiken, waardoor ze deze verbanden beter kunnen leggen, sneller kunnen werken en sociaal emotioneel beter in hun vel komen.

Door de koppeling tussen beelddenken, hoogsensitiviteit te maken gaan ze sociaal emotioneel beter functioneren en worden ze gemakkelijker in het leggen van contacten met anderen.